Rodi

De meest dynamische Kia is de Stinger

De Stinger is de eerste high-performance Gran Turismo van Kia met alle kenmerken van een authentieke GT. (foto aangeleverd)

HOOFDDORP - Kia maakt de uitvoeringen en prijzen bekend van de snelste, krachtigste en meest dynamische Kia ooit: de Stinger. In Nederland wordt de Stinger standaard geleverd als GT-Line in combinatie met een 2.2 CRDi of met de krachtige 2.0 Turbo-GDi motor voor prijzen vanaf respectievelijk € 59.995,- en € 67.995,-.


Voor de liefhebbers levert Kia Motors Nederland ook de 3.3 T-GDi GT AWD. Van deze echte GT verwacht Kia in Nederland slechts een beperkt aantal te verkopen. De verkoop van de Kia Stinger verloopt via geselecteerde Kia-dealers die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor onderhoud kan men bij elke Kia-dealer in Nederland terecht zoals bij Kia Vaneman in Hoofddorp..
De Stinger is de eerste high-performance Gran Turismo van Kia met alle kenmerken van een authentieke GT; krachtig, elegant en dynamisch. “De Kia Stinger toont als ultiem vlaggenschip hier in Nederland aan waartoe Kia in staat is; het leveren van een prachtige sportieve auto die snel, wendbaar en luxueus is, met een perfecte balans tussen weggedrag en besturing”, zegt Léan Verstoep, managing director Kia Motors Nederland. “Een dergelijke auto hebben wij nog nooit eerder gemaakt en wij zijn er bijzonder trots op dat het definitieve ontwerp zo ontzettend dicht bij de oorspronkelijke concept car is gebleven. De Stinger is met recht een sportlimousine en kan bestempeld worden als het onverwachte alternatief. Ik ben er van overtuigd dat de Stinger ons merkimago een verdere boost gaat geven in de komende tijd. Vanzelfsprekend is ook voor de Stinger de unieke garantietermijn van 7 jaar standaard.''
Het motorenaanbod in Nederland bestaat uit de 2,2-liter CRDi-viercilinder turbodiesel (147 kW/200 pk en 440 Nm) en de 2,0-liter T-GDi viercilinder turbobenzinemotor (187 kW/255 pk en 353 Nm). Het topmodel betreft de Stinger GT met een 3,3-liter twin-turbo V6 Lambda II-benzinemotor (272 kW/370 pk en 510 Nm) met directe benzine-inspuiting (GDI.
Kia koppelt alle motoren aan een nieuwe 8-traps automaat inclusief schakelflippers aan het stuurwiel. De 2.2 CRDi en 2.0 T-GDi beschikken over achterwielaandrijving en zijn standaard voorzien van een Limited-Slip Differentieel (LSD) voor een zo efficiënt mogelijke vermogensverdeling op de achterwielen. De 3.3 T-GDi GT heeft standaard high-performance remmen van Brembo met rode remklauwen én vierwielaandrijving.
De Stinger is voorzien van talloze actieve veiligheidsvoorzieningen waaronder Emergency Brake System met forward collision-avoidance, Smart Cruise Control met stop & go, actieve rijstrookassistentie, dodehoekdetectie inclusief kruisend verkeersdetectie achter en Driver Attention Warning. Passieve veiligheidsvoorzieningen zijn er in de vorm van zeven airbags en een Active Hood Lift System (beperkt hoofdletsel bij een aanrijding van een voetganger).
Kia Vaneman, Robijnlaan 2B, 2132 WX Hoofddorp, tel: 023-2059300, www..frankvaneman.nl.

Artikel geplaatst op maandag 16 oktober 2017 - 11:34